Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hakkında bilgi vererek üretilen ürünler ile Şavşat ekonomisine katkı sağlandığını belirtti.

Şavşat’ın ürün bakımından zengin bir bölge olduğunu dile getiren Acar, batı bölgesinde yetişen meyve sebzelerin Şavşat’ta üretildiğini aktardı. Şavşat’ın geleceğini garanti altına almak için kurulan Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, elma pekmezi, elma kurusu, ıhlamur, kekik, erik kurusu üretiyor.

Şavşat’ta 65 köy ve merkez ile birlikte 85 bin dönümün vatandaş adına kayıtlı araziler olduğunu belirtti. Dere yatağında yetişen Ihlamur ağacından ürünleri toplayıp paketleyerek piyasaya sunduklarını belirten Acar “ Bunlarında Şavşat ekonomisi için büyük bir değeri var. Özellikle geçmiş yıllarda bunu ilaç niyetine kullananlar var. Şimdi Şavşat ekonomisine kazandırmak için kooperatifte çalışan arkadaşlarımız bu işin üzerine yoğunlaştı. Paketleyerek piyasaya sunacağız. Bu konuda özverili çalışan arkadaşları ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsi özellikle tek amaç üzerine çalışıyor Şavşat’ın değerlerini ön plana çıkarmak için canla başla çalışıyor. Ihlamur mahsulü piyasaya sunulmak için önce kurutulup sonra paketleniyor. Eski zamanlarda insanlarımızın ateşli hastalıklarda kullandıkları bir çaydır. Burada ürettiğimiz ürünler depolanıyor daha sonra da ihtiyaç sahiplerine ve isteyenlere satılıyor” dedi.

Şavşat’ın ballarını Türkiye’ye satıyor Şavşat’ın ballarını Türkiye’ye satıyor

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası