31 Mart Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere 3 gün kalırken siyasi partilerin belediye başkan adayları seçim çalışmalarına devam ediyor. Adaylığı açıklandığı ilk günden itibaren gençleri düşünen, dert edinen, gençlerle yakından ilgilenen CHP Artvin Bilgehan Erdem, gençlere seslendi.

İlk defa oy kullanacak gençlere seslenen Erdem, gençlerin heyecanına, bilgisine, heyecanına çok ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Gençlerin Türkiye’yi ve Artvin’i çok önemsediğini bildiğini aktaran Erdem “Ben ve tüm ekip arkadaşlarımız bu yola çıkarken 28 yıl görev yaptığımız öğretmen kimliğimizle gençlerin düşüncelerini, hayallerini, beklentilerini, isteklerini dinleme fırsatını bulduk. Bu amaçla çeşitli mimar, psikolog, sosyolog, şehir ve bölge planlamacıları, inşaat mühendisleriyle beraber sizlerin daha güzel bir kentte yaşamanız için çok güzel ama çok güzel projeler hazırladık” dedi.

Artvin’i gençlerle birlikte daha güzel kılınabileceğini belirten Erdem, “Hazırladığımız bu projeleri Kültürel projeler, sosyal projeler ve mimari projeler olarak üçe ana bölüme ayırdık. İnanın benim ve tüm ekip arkadaşlarımızın kalbi sizlerle atıyor. Artvin’i daha güzel daha yaşanabilir hale getirmek ve sizleri sanatla, tiyatroyla, sinemayla buluşturmak için inanılmaz bir heyecan içindeyiz. Gelin bu heyecanımıza ortak olun. Artvin’i daha güzelleştirmek daha yaşanabilir bir kent haline dönüştürmek için lütfen bizlere destek verin. Sizlerin heyecanına, bilgisine, heyecanına çok ama çok ihtiyacımız var.”

Erdem gençleri ilgilendiren en önemli iki projesi şu şekilde anlattı;

ARTVİN BELEDİYESİ YAŞAM ve KÜLTÜR KOMPLEKSİ

“Artvin’in sosyal ve kültürel dinamiklerini güçlendirmeyi amaçlayarak, Artvin Belediyesi Yaşam ve Kültür Kompleksi Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu proje, 27.000 m² inşaat alanında kurulu, 400 adet konuttan oluşacak içerisinde 3+1, 2+1, ve üniversite öğrencilerimiz için de 1+1 daire seçeneklerini içerecek. Her bir konut, modern yaşamın tüm gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanacaktır. Konutlarda yaşayacak öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak için üniversite yerleşkesinden başlayan, Artvin Belediyesi Yaşam ve Kültür Kompleksi bölgesine kadar uzanan yaya ve bisiklet yolu yapılacak.

Kültür merkezimizde içerisinde Artvin Kent Kitaplığı bulunan Şehir Kütüphanesi, Cep Sineması ve Tiyatro Salonu olacak. Aynı zamanda bünyesinde modern dans, halk oyunları, tiyatro, resim, drama, satranç ve yabancı dil kurslarını da barındıracak. 27 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Artvin Belediyesi Yaşam ve Kültür Kompleksi, Artvin’in sosyal ve kültürel hayatına önemli bir katkı sağlayacaktır.

Bu kompleks, modern konutlar ve sosyo kültürel imkanlar sunarak, sakinlerinin ve ziyaretçilerinin yaşam kalitesini artıracak bir ortam yaratacak. Artvin Belediyesi Yaşam ve Kültür Kompleksi’ni halkımızın ve üniversite öğrencilerimizin hizmetine sunarak Artvin’in kültürel mirasını zenginleştirmeyi ve şehrin yaşam standartlarını yükseltecek bir dönüşümü gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.

Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı

ARTVİN AÇIK HAVA KONSER ve ETKİNLİK ALANI

Kültürel zenginliğin ve sanatsal etkinliklerin kalbi olacak bir proje hayal edin: Şehrimizin sosyal yaşamına yeni bir soluk getirecek açık hava konser ve etkinlik alanı. Burası sadece bir konser alanı değil, aynı zamanda halkın sanatla buluşma noktası olacak.

Artvin Açık Hava Konser ve Etkinlik Alanı şehrimizin çok özel bir konumunda yer alıyor. Bulunduğu konumu bu kadar özel kılan sebepler; Artvin Çoruh Üniversitesinin karşısında olması dolayısıyla öğrenciler kolay ulaşabilmesi, Çoruh Vadisi kıyısında yer almasından dolayı akustik kalitesinin yüksek olması, Çoruh Park’ın her iki girişinde ve ana yol cephesinde bulunan araç park yerlerinin olması - Etkinlik alanının Çoruh Park içerisinde yer almasından dolayı toplam kapasitesinin üzerinde bir kalabalığı da kaldırabilecek olmasıdır.

Bu proje, 2.200 metrekarelik geniş bir alana sahip olacak ve içerisinde; 1.000 kişilik oturma alanı - 1.500 kişilik ayakta seyir alanı toplamda 2.500 kişilik kapasite ile Artvin halkının hizmetine sunulacaktır. Halkımız konserler, açık hava tiyatro gösterileri, dans performansları ve çok daha fazlasını izleme imkanını bulacak. Konser alanı, her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek şekilde yüksek teknolojili ses ve ışık sistemleriyle donatılacak. Bu projeyle, şehrimizde sanatın ve kültürün sınırlarını genişletmeyi, her yaştan ve her kesimden insanımızı sanatla buluşturmayı umuyoruz. Hep birlikte, daha renkli ve canlı bir toplumsal yaşamın kapılarını aralamak için sabırsızlanıyoruz.”

Editör: Editör Masası