Televizyon programcısı İbrahim Eksilmez’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Artvin Gazeteleri İmtiyaz Sahibi İsmet Başar, Artvinli TV Genel Yayın Yönetmeni Hatice Nur Ersöz, 08 Ajans Kurucusu Turan Altınkaya ve Çoruh Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tolga Gül konuk oldu.

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

ibrahm ekslmez (1)

Programda kentin seçilmiş ve atanış yöneticilerinin artı ve eksi yönleri gazetecilerin bakış açısıyla değerlendirildi.

“Çoruh Park’ın kuruluşunda dönem valisi 30 milyonluk bütçe verdi”

Programın çekildiği Çoruh Park mevkiinin bakımsız oluşunun da tartışıldığı programda, İsmet Başar, 30 milyonluk yatırımın çöplük içerisinde olduğuna vurgu yaparak, “Çoruh parkın kuruluşunda dönem valisi 30 milyonluk bütçe ile yapıldı. Burada köklü sorunlar var. Yatırım yaparken yaşanacak aksaklıkları planlamazsanız böyle sorunlar yaşanır. Artvin'e yatırım yaparsın ama nüfus yok. Buraya yatırım yapıp esnafa verdiler esnaf neden elektriğini ödesin. Önceki dönem borçları ödenmediği için yeni belediye yönetimi onu ödemek zorunda kaldı. Atıl durduktan sonra bütün yatırımlara karşıyım. Dört esnafın cirosu elektrik faturasına bile yetmez. Yaşam alanlarında mevcut siyasi iktidar belediyesi döneminde ödemeleri tahsis etmeyerek yeni gelen belediyeden tahsis etmeye kalkışmak böyle sorunlara yol açıyor. Çoruh Parkla ilgili girişimciler ve işletmecilere teşvik vermek lazım, enerji giderlerini almamak lazım. Çoruh Park’ın sorunu Artvin Belediyesi ve siyasi iktidarın çekişmesidir.” dedi.

ibrahm ekslmez (2)

“Terminal planlamasının doğru yapılması lazım”

Artvin terminali taşınma durumunun gündemde olduğunu söyleyen Tolga Gül de bu sorunun kalıcı çözüme ulaştırılması gerektiğini ifade ederek, “Artvin terminalinin uzağa taşınma ihtimali var. Bu ilde terminal planlamasının da doğru yapılması lazım. Kalıcı bir terminal yapamadık. Yaklaşık 500 metre ileri Yusufeli tarafına taşınması gündemde. Gece saat 03.00’da öğrenci gelse özellikle kız öğrenciler ne yapacak. Şimdi en azından petrol istasyonu var sığınabilecekleri. Yeni yerinde o da yok, öğrenciler ne yapacak? Kaç belediye başkanı geldi geçti, Artvin’de halen kalıcı terminalimiz ve kalıcı belediye binamız yok. Belediye Binası da Artvin’e yakışmıyor.” diye konuştu.

ibrahm ekslmez (5)

“Belediye yol konusunda sınıfta kaldı”

Belediyenin Artvinlilere yol çilesi yaşattığını ifade eden Turan Altınkaya ise, “Belediye yol konusunda sınıfta kaldı. Doğalgaz çilesi Artvin’de hala bitmiş değil. Belediye ve firma tartışıyor arada kalan Artvin halkı oluyor. Belediye yol ve doğalgaz konusunda sınıfta kaldı.

Artvin’in turistik yerlerine gidecek düzgün yol yok. Yollar genel olarak sıkıntılı. Karayolları Bölge Müdürlüğünün Trabzon’da ne işi var? Biz hala yol ve tünel yapmaya devam ediyorsak Karayolları Müdürlüğünün Artvin’e getirilmesi gerekiyor.  İlçelerimizde yol konusunda ciddi sorunlar oluyor. Artvin’deki yol sorunun çözümü için Karayolları Bölge Müdürlüğünün Artvin’e gelmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

ibrahm ekslmez (4)

“Artvin’e gelen turist boş dönüyor”

Hatice Nur Ersöz de kentin yeterli tesisi olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Artvin zor coğrafya, alternatif yolları yok. Borçka’dan gelirken kelle koltukta geliyoruz. Özellikle Atatepe’ye giderken tabelalar yok. Atatepe’ye bilmeyen bir şoförün gitmesi çok zor, yolları zorlu. Atatepe turist çekmesine rağmen yatırım yok, yiyecek içecek işletmesi yok. Gelen turist boş dönüyor. Müzesi olmayan iliz, müze anlamında proje geliştirmeye çalışıyoruz ama faaliyete geçmedi. Artvin en son yatırım alan il oluyor birçok konuda. Artvin’de arazi yok. Devlet arazisi kalmadı, müze ve ören yerleri için arazi istimlak etmelerini istiyoruz.”

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası