Doğma Büyüme İstanbullu olan Duygu Büyük ve Rizeli eşi Abdulkadir Büyük, Şavşat Satave Festivali’ne katılarak keyifli zaman geçirdiler.

Görev için Artvin’e gelen 5 yıldan beri burada yaşayan Büyük çifti Artvin’in doğasına aşık olduklarını söyledi.

Hayalinin Karadeniz’de yaşamak olduğunu aktaran Büyük, bu hayali gerçekleştirmenin verdiği mutluluğu yaşadığını dile getirerek, “Satave Gevrek Festivali’ni Artvinli Onur Ekin’den duymuştum. Gevreği Bazgiret’te tattım. Çok sevmiştim. Burada da tatmak için geldim. Hem yeni insanlar tanıdık hem kültür tanıdım. Horon bilmiyordum ama öğrendim. Çok eğlenceli iki gün geçirdik. İnşallah bu gelenek devam eder. Benim küçüklükten beri hayalim Karadeniz’de yaşamak. Şuan bu hayalim gerçek oluyor ve çok mutluyum.” dedi.

Festivallerin toplumların kültürlerini yansıttığını ve gelecek nesillere aktarılması için sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Abdulkadir Büyük ise, Satave Festivali’nde dolu dolu iki gün geçirdiklerini söyledi.

festivall satave (2)

Büyük, yaptığı açıklamada festivalin eğlenceli geçtiğini dile getirerek, “Satave Festivali’ni ınstagramda içerik üreticisi olan “Artvinime” sayfasının sahibi Onur Ekin’den duydum. Burayı daha önce biliyordum doğayı biliyordum ama festivalini bilmiyordum. Bugün nasip oldu festivaline geldik. İnşallah önümüzdeki yıllarda buraya gelmek nasip olur. Kültürü burada izlemek çok keyifli. Bu festivaller kültür aktarımıdır. Yüzyıllar öncesinde yapılanların bize aktarılmasıdır. Biz de bunu gelecek nesillere aktarmak için geldik. İki gündür buradayız kampımızı kurduk keyifli vakit geçiriyoruz.” diye konuştu.

Sosyal medyada yaylanın çocukları anlamına gelen “Golaşi berepe” ismiyle paylaşımlar yaptığını ve gezip gördüğü yerleri takipçilerine tanıttığını sözlerine ekleyen Büyük,  “Yayla çocuğuyuz. Karadenizliyiz, kültürümüz gereği yaylalar ile ilişkiliyiz. Sürekli yaşamasa da gidip görmek ister. Buradan hareketle bu ismi koyduk sosyal medya hesabımıza. Hem bize ait olan kültürü yansıtıyor hem de anlamı güzel. Bizde yaylanın çocukları olduğumuz için geziyoruz paylaşıyoruz. Bu güzel yerleri anlatmak zor ama video ile sosyal mecralarda buraları insanlara aktarabiliyoruz. Buraları insanların gelip görmesini umuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Sivaslıoğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı Kaymakam Sivaslıoğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası