2016 yılından itibaren faaliyetlerine devam eden Şavşat Kadın Derneği, amaçlarının kadınları üretime teşvik etmek olduğunu söyledi. Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Çelik, ürettikleri “altın otu” özüyle elde edilen sabun ile Türkiye ve dünyaya açılmak istediklerini aktardı. 

dernek başkanı çelik 30 (2)

Fatma Çelik “Derneğimizin kuruluş amacı kadınlarımızı üretime teşvik etmek, eğitim faaliyetleri düzenlemek sosyal etkinlikler yapmaktı. Yaklaşık 2016’dan 2023 yılına kadar bu faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Sabun üretmekteyiz eğitim aldık sonrasında analizlerimizi yaptık ve şuan satışlarımız çok güzel geçiyor. Hayalimiz altın otu sabunu ile Türkiye’ye daha sonra dünyaya açılmak” dedi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesinde 2017 yılında sundukları proje kapsamında baskı ve dikiş nakış atölyesini kurduklarını söyleyen Çelik “ Kendi atölyemizde diktiğimiz çanta gibi ürünlerimize baskı yapmaktayız. Hediyelik bardak, kupa, anahtarlık gibi ürünleri kendi atölyemizde üretmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

dernek başkanı çelik 30 (3)

31’inci Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali’nde stant açarak festivaldeki yerlerini aldıklarını belirten Çelik,  altın otu sabunu, baskılı bez çanta ve el emeği ile üretilen çantaların mevut olduğunu belirtti. Festivalin kalabalık ve güzel geçtiğini söyleyerek “ Sakin şehre uygun güzellikle geçiyor. Kalabalık, ilgi yoğunluk var. Biz zaten kar amaçlı bir dernek değiliz amacımız Şavşat kadınlarını üretime teşvik etmek Şavşat kadınlarını ön plana çıkarmak” dedi.

Şavşat Kadın Derneğinin bütünlüğü bozmadan birlik içerisinde devam ettiklerini kaydederek “Burada bütün üyelerimizin emeği var özellikle bir kişi çok emek verdi kendi çabası ile hayata tutunmaya çalışan biridir bütün baskı işlemlerini kendisi yapıyor.  Bu süreçte hiçbir bütünlüğümüzü bozmadan devam ediyoruz” dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Terzilik ile 3 çocuğunu okuttu Terzilik ile 3 çocuğunu okuttu

Editör: Editör Masası