Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına 93 Harbi'nde büyük mücadele vermiş Şavşat ilçesi Savaş köyündeki kapalı durumda bulunup kütüphane ve yaşam merkezi haline getirilen köy okulu 11 Ekim Çarşamba günü ziyaret edildi.

Terzilik ile 8 yıldır aile ekonomisine katkı sağlıyor Terzilik ile 8 yıldır aile ekonomisine katkı sağlıyor

ssavaş köy ekk12

Savaş Köyü kütüphane ve yaşam merkezi haline getirilen köy okulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Acar, köyün ilk öğretmeni Ali Rıza Yıldırım anısına yaptırılan Öğretmen Ali Rıza Yıldırım Kütüphanesi'nde incelemelerde bulunarak Şavşat İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile kitap okuma etkinliği yaptı. Öğrencilerle birlikte kitap okuyup sohbet eden Acar, öğrencilerin duygu dünyasının, muhakeme yeteneğinin gelişmesi ve akademik başarılarının artması için kitap okuma alışkanlığının önemine değindi.

savaş köyü ek12

İl Müdürü Acar " Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde kütüphane ve yaşam merkezi haline getirilen köy okulumuzda öğrencilerimizle kitap okumak gibi anlamlı bir etkinliği bugün gerçekleştiriyoruz. Okulun düzenlenmesinde ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Köyün tarihçesi hakkında Köy Muhtarı Armağan Yılmaz'dan bilgi alan İl Müdürü Acar, günümüze ulaşan eserleri inceledi.

Ziyarette İl Müdürü Acar'a İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran ve İl Şube Müdürü Özcan Köse eşlik etti.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Editör: Editör Masası