Kocabey Sahara Çevre Koruma ve Hizmet Vakfı, 1995 yılında Kocabey köylüleri tarafından kuruldu. Milli parkların korunması, yerel kültürü, mimariyi ve doğanın korunması amacı ile köylüler tarafından kurulan vakfın tüm üyelerinin Kocabey köylüleri olduğu belirtildi.

Ağaç Kesimine Tepki Gösterdi Ağaç Kesimine Tepki Gösterdi

Vakfın kuruluş yılından itibaren köy muhtarlarının vakfa gönül verdiklerini söyledi. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun yarısının kadınlardan oluştuğunu ve yapılan faaliyetlerin onların emekleri ile ortaya çıktığını söyledi.

31’inci Sahara Kültür ve Sanat Festivali’ne üç farklı stant açtıklarını söyleyen Tokdemir, hanımların ürettiği yerel ürünlerin var olduğunu belirtti. Festivale özgü ürün hazırladıklarını söyleyerek yerel ürünleri misafirlere tanıtmayı amaçladıklarını aktardı.

Festivalin renkli ve güzel geçtiğini söyleyen Tokdemir, festivalde dikkat edilmesi gereken unsurlar hakkında bilgi verdi “Şavşatlılar ve dışardan gelen insanlar belli ki çok özlemişler böyle bir festivali ancak dikkat edilmesi gereken çok önemli konularımız var. Orman içerisinde ateşlerin yerde yakılmaması, çöplerin yerlere atılmaması ve diğer eğlenenlere saygı gösterilmesinde dikkatli olmalarını bekliyorum” dedi.

Haber:Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası