Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, başkanlığının ilk döneminde ilçe merkezinin alt ve üst yapı çalışmalarına yoğunluk verdiğini ve Şavşat’ın doğal güzelliklerini dünya markası yapmak için ikinci dönem yeniden aday olacağını söyledi.

Artvin’in sakin şehir unvanlı ilçesi Şavşat, başkan Nihat Acar döneminde doğalgaza kavuştu.

İlk döneminde altyapı ve üst yapı çalışmalarına önem gösteren Acar, ilçenin 85 bin dönümlük tarım arazisinin tamamını kullanılabilir hale getirmek için ikinci dönem de vatandaşlardan yetki isteyecek.

Belediye bünyesinde kurulan kooperatifte vatandaşlar ektikleri ürünleri satarak geçimini sağlamanın yanında bu ürünler Türkiye pazarına sunma imkânı bulacak.

Terzilik ile 3 çocuğunu okuttu Terzilik ile 3 çocuğunu okuttu

İkinci dönemde tarımsal faaliyetlerin yanı sıra Şavşat’ın doğal güzelliklerini dünya markası yapacağını ifade eden Acar, “İlk dönemde doğalgaz alt yapı ve üst yapı çalışmalarından dolayı diğer konulara ağırlık veremedik. İkinci dönem için aday olacağım. Şavşat’ın topraklarında organik ürünler üreterek bunları ticarete kazandıracağız. Şavşat’ı sadece yazın nüfusu artan değil her mevsim göç alan ilçe durumuna getirmemiz gerekiyor.” dedi.

Haber:  Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN