Şavşat Karagöl Turizm acentesi ile 12 yıldır turizmle uğraşan Cihat Küçükaltun, yaylalar, Karagöller, şelaleler ile adından söz ettiren yeşilin her tonunun yer aldığı Şavşat’ın tanıtımına katkı sağlıyor.

Kaymakam Sivaslıoğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı Kaymakam Sivaslıoğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

TURSAB üyesi turizm acentesi ile turistlere yayla turu ve otobüslerin Karagöl transferi yaptıklarını söyleyen Cihat Küçükaltun, “Otobüsler Karagöl’e çıkamıyor bu yüzden transferi biz yapıyoruz. 1250 liraya yapıyoruz bunu. Araçlarımız 16 kişilik bunu da otobüsle gelen kişi sayısına bölüyoruz o da cüzi bir miktar ediyor. Karagöl’e giriş ücretini gelen firma ödüyor. Havalimanından turisti alıp yayla turları ise turun zorluğuna göre 2 bin 500 lira artı yakıt ile yapıyoruz. Bu da 16 kişiyle yağmur çamur demeden gezmek demek oluyor.” dedi.

Gölleriyle, dağlarıyla, ırmaklarıyla görülmeye değer yaylalarıyla bu coğrafyanın en güzel yerlerinden birinin Şavşat olduğunu söyleyen Küçükaltun, herkesi bu güzellikleri görmeye davet etti.

Yoğunluğun Kurban bayramı tatili ile başlamasını beklediklerini aktaran Küçükaltun, yolların bozuk olmasına değinerek, “Peri Bacalarında, yayla yollarında, Meşeli Kışla Yaylası’nda, Arsiyan Yaylası’nda, Velat Yaylası’nda çok zorluk çekiyoruz. Su atan şelalesinde de yol problemi var son 500 metrede merdiven ve bariyer yok. Tehlikeli olduğu için insanları götürmek istemiyoruz. Fakat insanlar merak da ediyor. Kaymakamlık bütçesi ile yapılacak durum değil bu yüzden Milletvekillerimizden bu konuya el atmalarını bekliyoruz. Şavşat’ı tüm dünyaya güzellikleriyle tanıtmak istiyorum.” diye konuştu.

Doğa yürüyüşçüsü de olan Küçükaltun, “Orman Bölge Müdürlüğünün hizmete açtığı içerisinde yürüyüş ve bisiklet parkurlarının yanı sıra seyir terası, piknik alanları, oturma alanları ve kamp alanlarının bulunduğu Papart-Sahara ekoturizm yolu da çok güzel oldu o yolu da kullanarak Şavşat’ı en güzel şekilde tanıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası